Internet Explorer tappade 0,7 procentenheter under april, och hade 66,1 procent av marknaden den 30 april, skriver Computerworld.

Det är ett nytt bottenrekord för den en gång så totaldominerande webbläsaren, enligt mätföretaget Net Applications, som har mätt webbläsarnas marknadsandelar sedan 2005.

– Finns det ett slut för Internet Explorers nedgång? Jag vet inte. Jag trodde aldrig att de skulle falla så här lågt, säger Vince Vizzaccaro, marknadschef för Net Applications, till Computerworld.

Internet Explorer har tappat i snitt 0,7 procentenheter varje månad under de senaste 12 månaderna. Om inte Microsoft lyckas stoppa trenden innebär det att Internet Explorer förlorar sin majoritetsställning och dyker ner under 50 procent i maj 2011.

Internet Explorers största konkurrent är Mozillas Firefox. Under april ökade webbläsaren sin marknadsandel med 0,4 procentenheter och slutade månaden på 22,5 procent.

Googles Chrome klättrade 0,2 procentenheter till 1,4 procent av marknaden. Apples Safari tappade däremot 0,02 procentenheter och landade på 8,2 procent.