Det är Universal Music, EMI Music Sweden, Sony Music Entertainment Sweden och Warner Music Sweden som har lämnat in en ansökan om vitesföreläggande. Vitesföreläggandet gäller Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde, Fredrik Neij och internetleverantören Black Internet.

Den 17 april 2009 dömdes männen till ett års fängelse vardera och skadestånd på 30 miljoner. Men trots domen har verksamheten på sajten fortsatt som vanligt. Peter Sunde har också gått ut och sagt att det inte kommer att hända något med The Pirate Bay.

Därför lämnar nu de fyra skivbolagen in ansökan om vitesföreläggande.
Vitesföreläggandet gäller 467 musikalbum, som skivbolagen äger upphovsrätten till. Dessa ska finnas tillgängliga att ladda ner via The Pirate Bay, hävdar skivbolagen.

I ansökan skriver ombudsadvokaten Peter Danowsky:

”Trots utgången i brottmålet fortsätter intrångstjänsten att vara tillgänglig via internet vilket kontinuerligt orsakar Sökanden (och andra rättighetesinnehavare) skada".

De vill därför att Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde och Fredrik Neij ska ”omöjliggöra för internetanvändare att besöka och använda sig av Intrångstjänsten.”

De vill också att The Pirate Bays internetleverantör Black Internet ska förbjudas att tillhandahålla internettjänster till sajten.