Igår blev det klart att det ryska investmentbolaget Digital Sky Technologies (DST) köper 1.96 procent av Facebooks aktieandelar för 200 miljoner dollar. Investeringen ger Facebook ett totalt av tio miljarder dollar.

När Microsoft i oktober 2007 köpte 1,6 procent av Facebook betalade det 240 miljoner dollar. Det gör att Facebook då hade ett totalt aktievärde av 15 miljarder dollar. Bara för ett år sedan hade det interna värdet av Facebook sjunkit till 3,7 miljarder dollar.

- Det här är båda goda och dåliga nyheter för Facebook. De goda nyheterna är att Facebook fortfarande värderas relativt högt i en lågkonjunktur. De dåliga nyheterna är att det inte är närheten av värdet det hade när Microsoft investerade i företaget, säger Ray Valdes på analysföretaget Gartner till CNN.

Det ryska investmentbolaget DST uppger att det planerar att investera ytterligare 100 miljoner dollar genom att köpa upp aktier från nuvarande aktieägare. Den investeringen planeras att genomföras inom de närmaste månaderna.