Efter en stund säger någon London calling med Clash. Sedan är det igång, Ebba Grön – Staten och kapitalet, Imperiet – Du ska va president, Dag Vag – Trycke e för mycke. Nästa önskelåt blir Concrete Jungle med the Specials. Plötsligt bara måste någon höra Plura sjunga om Norrköping och så fortsätter det, livet med Spotify.

Det blir en reggae, punk och ska-kväll. Här finns allt vi vill höra – utom en fransk eller möjligen karibisk stjärna som ingen minns namnet på. Det är helt lagligt och vi behöver inte ladda ned en massa filer på hårddisken. Ljudet streamas direkt från Spotifys servrar till ut genom högtalarna.

Vad hade hänt om någon föreslagit Never can say goodbye med Gloria Gaynor i stället för Clash? Då hade det kanske blivit en soulkväll? Eller arian Nessun Dorma ur Turandot eller Desafinado med Karrin Allyson?

Spotify är en revolution. Valfriheten dragen till sin extrem. För några hundralappar i månaden får man tillgång till nästan all musik man kan önska sig. Nästa steg blir en filmtjänst som funkar på ungefär samma sätt. Se vilken film du vill för ett par hundra i månaden, var du vill och när du vill.

Google bygger upp ett digitalt bibliotek som ska rymma all världens böcker. Tillsammans med stora bibliotek världen över har man redan kommit en bra bit på väg. Böcker vars copyrightskydd löpt ut är tillgängliga för sökning och i vissa fall nedladdning. Är den skyddad finns länkar till bokhandlar som snabbt kan sälja den till dig.

Det som händer är så oerhört stort och viktigt att vi ibland inte ser det.

All digitaliserbar kunskap och konst blir tillgänglig för oss som har tillgång till pengar, bredband och terminaler. Våra liv blir rikare. Det kan man tänka på när det går trögt på jobbet och grannen tittar snett för att man inte har klippt gräset.