Efter flera månader av rykten och spekulationer lanserade Microsofts vd, Steve Ballmer, igår den nya söktjänsten som fått namnet Bing. Microsoft försöker positionera Bing som en ”beslutstjänst” istället för en söktjänst.

Enligt Microsoft kommer Bing att organisera sökresultaten på ett sätt som ska göra det enklare för användarna att ta beslut baserat på vad de söker efter. Bing ska enligt Microsoft hitta svaren på en viss fråga, både snabbare och med färre klick än andra söktjänster.

- Dagens söktjänster gör ett bra jobb för användare som vill hitta information på internet, men de gör ett mindre bra jobb för hur människor ska använda informationen de hittar, uppgav Steve Ballmer på konferensen All Things Digital under gårdagen.

Branschanalytiker som fick prova Bing uppger till IDG News att Microsofts satsning är intressant och tillför en del nyheter. Bing kommer dock inte att hota Googles dominerande ställning på marknaden för söktjänster.

- Det är en klar förbättring jämfört med Live Search. Microsoft har lagt ned mycket arbete på att snygga upp användargränssnittet och leverera mer relevanta sökresultat. Jag ser dock inget som jag inte redan kan göra med Google, säger Allen Weiner, analytiker på Gartner till IDG News.

Bing kommer att lanseras officiellt på onsdag den 3 juni i nästa vecka.