Microsoft släppte igår en serie uppdateringar enligt företagets månatliga ”patch tuesday”. Totalt släpptes tio uppdateringar som täpper till 31 stycken säkerhetshål i bland annat Windows, Internet Explorer, Word, Excel, Windows Search.

18 av buggfixarna är märkta som kritiska och elva av dem är märkta som viktiga. Det är det största antalet buggfixar som släppts under en och samma dag sedan Microsoft började ge ut regelbundna säkerhetsuppdateringar 2003.

- Det här är en väldigt bred uppdatering. Systemadministratörer måste uppdatera både servrar och arbetsstationer. Även Office för Mac har en uppdatering den här månaden. Det blir inte bättre, antalet buggar som Microsoft upptäcker i sina program ökar, säger Wolfgang Kandek på säkerhetsföretaget Qualsys till IDG News.

Säkerhetsexperter är överens om att den viktigaste säkerhetsuppdateringen av de som släpptes igår är den för Internet Explorer 8.

- Buggfixen för IE8 är utan tvekan den som är viktigast. Det är en bugg på klientsidan och det råder inget tvivel om att den kommer att utnyttjas av hackare, säger Andrew Storms på säkerhetsföretaget Ncircle Network Security till IDG News.

Buggfixen för Internet Explorer täpper till åtta säkerhetshål i webbläsaren. Ett av säkerhetshålen är det som utnyttjades av en säkerhetsforskare under hackarkonferensen Pwn2own i mars i år.