1. Skatteproblem
1995 blir det problem med skatteprogrammet Macintax för Macen. Användare med modem som kör programmet från Intuit kan komma in på en server på vilken det går att ändra och ta bort information om skatteåterbäring för 60 000 användare. Det beror på att användarnamn och lösenord finns i en felsökningsrutin som körs automatiskt.

2. Första, andra, tredje
1998 är det problem med auktionstjänsten Ebay. 11 juni har det varit avbrott i hela 22 timmar, vilket innebär att 2,3 miljoner budgivningar påverkas, med ett stort inkomstbortfall för Ebay som följd. Orsaken är en falerande databas, vilket beror på buggar i program från Sun Microsystems.

3. Hur slutar filmen?

Många som använder Tivos utrustning för att spela in tv-program har det svårt under 2006. Inspelningsprogrammet raderar slumpvis stora delar i slutet av inspelade program. Tivos lösning blir att be användarna att starta om inspelningsenheterna emellanåt, eftersom felet drabbar enheter som stått påslagna länge.

4. Fast på nivå 30
Den som spelar Nintendo DS-spelet Bubble Booble Revolution under 2006 har det besvärligt. Det går bokstavligen inte att ta sig vidare från nivå 30, av 100. Det beror på att programmerarna glömt att stoppa in superfienden som måste besegras för att lämna en nivå, på nivå 30.

5. Hänvisningston
16 augusti 2007 är en problematisk dag på telefonitjänsten Skype. Tjänsten ligger nere under två dagar, vilket beror på att ett stort antal pc som kör en Windowsuppdatering startas om och försöker logga in på Skype samtidigt. Det klarar inte algoritmen för resursfördelning av.

6. Antipiratprogrammet blir nojigt
Vitsen med Microsofts Windows Genuine Advantage, ett kopieringsskydd, är att förhindra att piratkopierade program uppdateras. Men 26 augusti börjar programmet trakassera betalande kunder. Under 19 timmar kan det inte skilja legitima programinstallationer från piratkopierade. Det beror på att Microsoft av misstag installerat betakod på servrar som kör Windows Genuine Advantage. Betakoden kräver en form av kryptering av licensnycklar som inte har börjat användas av kunderna.

7. Skriv inte det farliga ordet

När T-Mobile G1, den första mobilen med operativsystemet Android, lanseras 2008 visar det sig att om ordet ”reboot” skrivs någonstans på telefonen, till exempel i ett mejlprogram, så sker just det, telefonen startas om. Det beror på att en tjänst för fjärrstyrning av telefonen som bara bör acceptera inmatning från vissa typer av användare accepterar inmatning från vem som helst.

8. Zune gillar inte skottår
31 december 2008 är en ödesdiger dag för användare av 30 GB-modellen av Microsofts mp3-spelare Zune. Spelaren startar om sig själv, för att sedan totalkrascha. Det beror på att programmerarna inte skrivit kod som kan hantera skottår. Med tanke på att Julius Ceasar uppfann principen för skottåret år 46 före Kristus så tycker man att programmerare världen över haft tillräckligt med tid på sig för att justera sina program.

9. Allt är farligt
När du söker på Google har du kanske sett att vissa länkar förses med varningar om att de kan leda till skadlig kod? Under 55 minuter under 31 januari i år markeras alla sökresultat som farliga. Det beror på att tecknet ”/” av misstag skrivs i Googles lista över farliga adresser. Eftersom alla webbadresser innehåller det tecknet flaggas de alla som farliga.