I fredags gick startskottet för försäljningen av den nya Iphone-modellen, Iphone 3GS. Den nya modellen började säljas i USA och utvalda länder i Europa. Till Sverige kommer Iphone 3GS först någon gång under juli.

I Paris väntade flera hundra personer utanför mobiltelefonoperatören Orange natten mellan torsdag och fredag. Orange är en av tre operatörer som säljer Iphone i Frankrike.

I London uppger mobiltelefonoperatören O2 till IDG News att det under premiärdagen sålde upp till 50 procent fler Iphone 3GS än den tidigare modellen Iphone 3G när den släpptes för cirka ett år sedan.

- Vi är mycket nöjda med försäljningen av Iphone 3GS. Vi kommer att fylla på vårt lager med fler enheter inför helgen, uppger O2s taleskvinna, Emma Hart, till IDG news.

I Boston köade cirka 120 personer utanför Apples butik när den öppnade klockan sju på fredagsmorgonen.

En av de största nyheterna med Iphone 3GS är att telefonen bestyckats med en ny processor som enligt Apple ska göra den nästan dubbelt så snabb jämfört med föregångaren. Nytt är även en bättre kamera och möjligheten att spela in video, en funktion som saknades i de tidigare modellerna.

I Paris och London såldes Iphone 3GD för mellan 250 till 350 euro beroende på modell och kontrakt med mobiltelefonoperatören.