Global Gaming Factory, bolaget som nu lagt bud på The Pirate Bay, levererar mjukvara och tjänster till spelcaféer, enligt egen utsago till "världens största nätverk" av internet- och spelcaféer.

Bolagets huvudägare och styrelseordförande är Magnus Bergman. Han driver bolaget tillsammans med vd Hans Pandeya och teknikchefen Johan Sellström.

Bolaget har varit noterat på aktietorget sedan 2006, men har aldrig visat upp några anmärkningsvärda resultat. I delårsrapporten för det första kvartalet 2009 redovisas en förlust på en miljon kronor. Det är mer än den samlade omsättningen, som uppgick till knappt 900 000 kronor. Under samma tidpunkt fanns knappt en miljon kronor i bolagets kassa.

Nyheten om affären har fått Global Gaming Factorys aktie att rusa i höjden. Vid halv tolv på förmiddagen hade aktiens värde ökat med mer än 160 procent.

Bolagsledningen i Global Gaming Factory har kopplingar till Icon Medialab, ett av it-bubblans mest hajpade företag, och it-profilen Johan Staël von Holstein, som idag driver företagsinkubatorn Iqube. Både Johan Sellström och Martin Bergman var drivande i Icon Medialab och är idag verksamma i flera it-bolag.

Köpet av the Pirate Bay ska finansieras av en nyemmission, framgår av ett pressmeddelande. Global Gaming Factory har redan flera avslutade nyemmissioner bakom sig.


Få nyheterna om Pirate Bay som SMS! Anmäl dig nu.