På torsdag denna vecka kommer Microsoft att släppa företagets kvartalsrapport för det andra kvartalet i år. Enligt analytiker kommer framförallt söktjänsten Bing och Windows 7 hamna i fokus.

Microsofts försäljning av Windows står fortfarande för majoriteten av företagets inkomster. Försäljningen av Windows har dock mött motgångar på grund av den ökade försäljningen av netbooks vilket har påverkat försäljningen skivbordsdatorer.

Analysföretaget Gartner släppte i förra veckan en rapport som förutspår en stigande trend inom pc-försäljningen. Något som kan visa sig bli positivt för försäljningen av Windows 7 när det släpps i oktober.

- Vi förväntar oss att klientversioner av Windows kommer att sälja något bättre än den förväntade andelen av skeppade pc-datorer i år, säger Sid Parakh på analysföretaget McAdams Wright Ragen i en rapport.

Microsofts söktjänst Bing som lanserades förra månaden kan även innebära bättre intäkter för Microsoft. Bings föregångare, Live Search, har gått med förlust sedan flera år tillbaka.

Analytiker från flera analysföretag såsom McAdams, JP Morgan och Collins Stewart förutspår att Microsoft kommer att möta analytikernas förväntningar med en omsättning på cirka 14,2 miljarder dollar i omsättning under det andra kvartalet i år.

IDG News