I förra månaden uppgav Microsoft att företaget kommer att leverera den europeiska versionen av Windows 7 utan någon webbläsare. Anledningen är att Microsoft fortfarande är under utredning av EU för att eventuellt bryta mot de europeiska konkurrenslagarna.

Den europeiska versionen av Windows 7, som kommer att säljas under namnet Windows 7 E, kommer istället låta datortillverkarna avgöra vilken webbläsare som ska levereras med operativsystemet.

I fredags förra veckan meddelade EU att det kan bli aktuellt att Microsoft skeppar Windows 7 med samtliga konkurrerande webbläsare tillsammans med operativsystemet. Användarna ska vid installation då få välja vilken webbläsare som ska installeras.

Microsoft har redan tidigare övervägt att inkludera samtliga konkurrerande webbläsare i Windows 7. Företaget beslutade dock tidigare denna månad att släppa Windows 7 helt utan Internet Explorer för att undvika eventuella förseningar inför släppet av Windows 7 på den europeiska marknaden.

EU har ännu inte tagit ett beslut i ärendet och Microsoft kommer att fortsätta att leverera Windows 7 E till dess att ett avgörande beslut tagits från EUs sida.

- Datortillverkare på den europeiska marknaden kommer fortfarande tvingas att skeppa Windows 7 E tillsammans med sina datorer innan EU beslutat om vi kan leverera Windows 7 tillsammans med en uppsättning olika webbläsare, uppger Microsoft.

IDG News