Computer Swedens avslöjande att världens största skivbolag fått köpa in sig i svenska musiktjänsten Spotify för en spottstyver har väckt stor uppmärksamhet såväl inom som utanför Sveriges gränser. Men alla är inte imponerade av affären.

Artisten och låtskrivaren Magnus Uggla är så upprörd att han tänker ta bort alla sina låtar från Spotify, enligt ett inlägg på artistens blogg. Han skriver att Spotify är en fantastisk nättjänst, men att han varit tveksam till de låga ersättningar som kommit upphovsmännen till godo.

Trots att han "under det första halvåret tjänat lika mycket på sex månader som en halvdan gatumusikant drar in på en dag" har han ändå valt att lita på sitt skivbolag, Sony.

Men när nyheten om skivbolagens ägande i Spotify spred sig försvann förtroendet.

"Trettio tusen spänn för sex procent i ett bolag som är värderat till två miljarder. Det var ett bra köp får man säga. Och då undrar man ju lite försiktigt hur Sony, med Hasse Breitholtz i spetsen, har kunnat göra en sådan kanonaffär? Jag menar, de där killarna som drog igång Spotify verkar ju inte vara några dumskallar."

"Svaret är att Sony har reat ut sina upphovsmän. Slumpat bort all musik, inklusive min", skriver Magnus Uggla och avslutar med att på ett synnerligen ekivokt sätt förklara att hans musik tills vidare ska försvinna från Spotify.

Hela Magnus Ugglas blogginlägg finns att läsa här.