Priset blir ungefär detsamma som i dagens produkter. Men däremot kommer såväl paketering som marknadsföring att innehålla en del nyheter, uppger Microsoft.
– Nyheterna gäller framför allt de program som är avsedda för företag, säger Parri Munsell, som är grupprogramchef på Microsoft till IDG News.

Förändringen speglar framför allt Microsofts mål att göra Office till mer av ett samarbetsprogram. Totalt kommer sju olika produktsviter att lanseras: däribland företagspaketet Office Enterprise 2007, samt Microsoft Office Professional Plus 2007 och konsumentversionerna Office Home samt Student 2007. Andra paket är Office Professional 2007, Office Small Business 2007, Office Standard 2007 och Office Basic 2007.

Professional Plus är det paket som volymkunderna är tänkta att använda. Förutom program som är tillgängliga i Office som Excel, Word, Powerpoint, Access och Outlook innehåller programmet även meddelandehanteringsplattformen Communicator.

Nya Enterprise 2007 erbjuder allt som ingår i sviten Professional Plus samt samarbetsverktyget Groove 2007, samt anteckningsverktyget OneNote 2007, som både klarar tal och text.

Både Professional Plus och Enterprise 2007 blir tillgängliga via Microsofts volymprogram, men några priser är inte klara. Microsoft erbjuder en ny licens, cal, Enterprise Client Access License för dem som vill börja utnyttja Microsofts samarbetsprogram. I cal ingår bland annat licenser för Live Communications Server och Windows Rights Management Services.

Microsoft erbjuder även nya serverlicenser till Officefamiljen. Bland annat avser företaget att kombinera portal och innehållshantering till en server med namnet Office SharePoint Server 2007.

Dessutom kommer Microsoft att erbjuda Office Forms Server 2007 för att göra det möjligt för Officeanvändare att publicera direkt på en server, i stället för att köra SharePoint Server och samtliga funktioner för portaler innehåll. Användare av volymversionerna av Office ska kunna ta dokument i exempelvis Excel och publicera dem antingen på en separat server, eller på SharePoint Portal Server direkt.

Dessutom erbjuder Microsoft Office Project Portfolio Server, ett komplement till Office Project Server som gör det möjligt för användare att hantera flera projekt över en hel livscykel, i stället för att bara hantera ett projekt åt gången.