Den felaktiga tiden ska ha skickats ut av misstag i samband med ett planerat underhållsarbete. Enligt Teliasonera har felet bara drabbat kunder i Östra Svealand och på Gotland mellan klockan ett på natten och åtta på morgonen.

– Klockan åtta stängde vi av den felaktiga tiden och vi jobbar nu med vår leverantör för att återställa den riktiga tiden, säger Hans G Larsson, informationsansvarig på Teliasonera till Macworld.

Än är det oklart vad som ligger bakom felet, som av spridda rapporter att döma fått mängder av människor runt om i Sverige att försova sig. Bland andra IDGs mobilchef Pontus Jeppson har i skrivande stund inte anlänt till jobbet.

– Jag försov mig pga det här. Det sjuka är att jag vaknade av mig själv på exakt rätt tid, men somnade om efter att ha kollat klockan, meddelar Pontus Jeppson, nu på väg till jobbet, i en kommentar på Joakim Jardenbergs blogg.

Till en början såg buggen ut att enbart påverka Iphoneanvändare, men rapporter gör nu gällande att även andra telefonmodeller drabbats.