Det är många som står i kö för att få testa den strömmade videotjänsten Voddler. Nu får de vänta lite till för i lördags kväll stod det klart för Voddler-teamet att tjänsten haltade.

– När flera användare var online samtidigt märkte vi att kommunikationen i nätet blev så seg att kvaliteten på tjänsten blev lidande för flera användare, säger Björn Isakson, en av grundarna och sälj-och marknadschef på Voddler.

Därför valde Voddler att stänga ner tjänsten och jobbar nu med att åtgärda problemet.

– Detta var mycket värdefull information och det är precis sådana saker vi vill få upp till ytan under en betafas, innan kommersiell lansering.

Just nu testar en mindre grupp betatestare en ny klient med en effektivare nätkommunikation. Björn Isakson tror att den kommer att vara tillgänglig för alla betatestare innan veckoslutet.

– Voddler befinner sig just nu i en intensiv fas i betatestningen där vi kontinuerligt utökar antalet betatestare för att göra belastnings- och stresstester av tjänsten, säger han.

Och tillägger att driftstörningar kan komma att inträffa igen under den återstående betafasen. Idag har Voodler cirka 1 500 betaanvändare och lägger till fler allt eftersom av de Bredbandsbolagskunder som har anmält intresse som betatestare.