En studie genomförd av en grupp vetenskapsmän inom ramen för International EMF (Electromagnetic Field) släpptes i dagarna. Studien visar att risken för cancer ökar markant vid regelbundet användande av mobiltelefoner. Risken är enligt studien speciellt hög bland barn och tonåringar .

– Mobiltelefoner är användbara och kan användas på ett korrekt sätt, men jag är rädd att vi kommer att få se en tsunami av hjärntumörer i framtiden. Det är ännu för tidigt att säga då tumörer kan ta upp till 30 år att utvecklas. Jag hoppas jag har fel, men förbered er, säger en av studiens upphovsmän, Lloyd Morgan.

John Walls som är vicepresident för CTIA, en grupp som representerar mobiltelefonoperatörer och mobiltelefontillverkare i USA, är av en annan uppfattning.

– En uppsjö av tidigare studier genomförda av vetenskapsmän har kontinuerligt visat att trådlösa enheter inte utgör någon risk för människors hälsa, säger John Walls.

En svensk rapport som publicerades tidigare i år uppger att strålningen från mobiltelefoner ökar risken för hjärntumörer med 420 procent bland tonåringar.

IDG News