Google Chrome 3.0 har släppts i skarp version och är enligt Google rejält mycket snabbare än föregångaren Chrome 2.0. Enligt Google är Chrome 3.0 upp till 25 procent snabbare än Chrome 2.0 på att hantera javaskript. Den är dessutom 150 procent snabbare än Chrome 1.0 som släpptes för lite mer än ett år sedan.

Bland övriga nyheter märks ett snyggare gränssnitt och bättre hantering av flikar. Dessutom har Google Chrome 3.0 nu stöd för videotaggen som är en del av html 5. Stödet för videotaggen gör det möjligt att spela upp interaktiva videoklipp i webbläsaren.

I samband med gårdagens lansering av Chrome 3.0 uppger Google att företaget har som mål att ta fem procent av marknadsandelarna inom ett år.

– Om vi inte har fem procent av marknaden inom två år efter det att den första versionen av Chrome släpptes kommer jag att bli mycket besviken, säger Linus Epson, utvecklingschef för Google Chrome.

Linus Epson uppger även att han även satt som mål att Google Chrome har tio procents marknadsandel innan september 2011.

Google Chrome 3.0 finns än så länge endast för Windows. Versioner för Mac och Linux är fortfarande under utveckling.

IDG News