Hovrätten river upp tingsrättsdomen från i somras. Därmed tvingas Ephone inte lämna ut personuppgifterna bakom de ip-nummer som kopplats till en piratserver full med ljudböcker.

– Det enda som kan bevisas nu är att Antipiratbyrån brutit sig in. Det är skönt för våra kunder och det är skönt för oss, säger Bo Wigstrand.

Utredningen genomfördes av Antipiratbyrån på uppdrag av fem bokförlag: Bonnier Audio, Earbooks, Norstedts, Piratförlaget och Storyside.

Tror du att domen överklagas till Högsta Domstolen?
– Säkert, men det får motparten ta ställning till. Nu har hovrätten kommit fram till det vi tyckte var solklart. Man har inte kunnat bevisa att någon annan person varit inne i den lösenordsskyddade servern.

Direkt efter tingsrättens beslut var det oklart om Ephone skulle överklaga domen. Först efter påtryckningar från kunder valde operatören att driva fallet vidare.

– Vår affär går ut på att så många som möjligt ska använda internet och ip-telefoni från oss, inte på att vi ska driva sådana här frågor. Men när det har gått så här långt känns det skönt att vi tog det här beslutet, säger Bo Wigstrand.

CS har sökt Svenska Förläggareföreningen för en kommentar.