Googles kvartalsrapport för det tredje kvartalet visar upp en omsättning på 5,94 miljarder dollar, en ökning med sju procent jämfört med samma period förra året. Googles nettovinst slutade på 1,64 miljarder dollar, en ökning från 1,29 miljarder dollar det tredje kvartalet i fjol.

Enligt Google har vi nu sett det värsta av lågkonjunkturen och företaget är därför redo att satsa på både investeringar och nyanställningar.

- Vi är väldigt optimistiska inför framtiden. Vi känner oss nu tillräckligt självsäkra affärsmässigt för att börja satsa på nya innovationer. Vi planerar att göra nya investeringar, både stora som små, säger Googles vd, Eric Schmidt.

Eric Schmidt vill inte avslöja vilka typer av företag Google planerar att köpa upp. Han nämner dock att Google oftast fokuserar på mindre företag som har specifika tekniker som är intressanta för företaget.

- Vi är även intresserade av att investera i större företag, men då måste det vara av betydande intresse för Googles strategiska planer och generera ökade intäkter, säger Eric Schmidt.

Google uppger även att det kommer att satsa stora resurser på att ta fram nya annonsformat. Bland annat kommer företaget att erbjuda mindre företag att annonsera lokalt till en fast månadskostnad.

IDG News