Det har gått många år sedan Windows fick stöd för tryckkänsliga skärmar, en funktion som främst används på bärbara datorer där skärmen går att snurra runt och använda som inmatningsplatta för fältarbetare och sjukvårdspersonal.

Med Windows 7 har det tillkommit fler funktioner som ska göra det lättare att styra det mesta utan tangentbord och mus. I Acers nya utbud är det flera produkter som använder tekniken, inte minst Aspire Z5610 All-in-One PC som har skärm på 23 tum. Acers produktchef Magnus Lilja anser att datorn lämpar sig särskilt väl i miljöer där men har svårt att komma åt tangentbord, kanske som väggdator i ett kök.

Eftersom Windows 7 inte är lika krävande som Vista går detta operativsystem även att använda på minibärbara och i den nya versionen av Aspire One har man till och med lyckats trycka in dubbla operativsystem. Den som bara vill kolla lite e-post, surfa eller chatta kan nöja sig med att göra det i Androids gränssnitt och detta Linuxbaserade operativsystem startar inom några få sekunder. För mer krävande uppgifter går det sedan att växla till Windows 7.

Bland övriga trender som Acer hakat på är tredimensionella skärmar och en sådan går att få i Aspire 5738D. Men fortfarande krävs specialglassögon för den som vill avnjuta spel och filmer i 3d.

Acer har nyligen flaggat för en större satsning på mobiltelefoner men hade dessvärre inte lyckats få in några lurar till pressmötet i Stockholm. I slutet på november utlovas dock två (Neo Touch och Be Touch) som bygger på Windows Mobile och en (Liquid) som använder Googles Androidplattform.