IT-systemen har åter ställt till det för Dagens Nyheter. Resultatet är att endast storstadregionen fått dagens upplaga av tidningen. Orsaken till det nya haveriet är att tidningsmaterialet inte kunde skickas till tryckerierna.

- Apparaturen bröt ihop igår vid 19-tiden. Skälet till det tvistar analytikerna om just nu, experterna är inte eniga, säger en irriterad Jan Wifstrand, DNs ansvarige utgivare och chefredaktör.

Om det finns några kopplingar till problemen som drabbade DN i mitten av september månad, då tidningens lagringsnätverk havererade, är osäkert.

- Det kan jag inte bedöma ännu. Jag är rädd för att det är någon form av handhavandefel, men jag är inte säker på det än, säger Jan Wifstrand, som är bekymrad över den senaste tidens krånglande IT-system.

- Det är väldigt, väldigt allvarligt. Det här är ett av de större produktionsbakslagen vi har haft. Över 80 000 abonnenter har inte fått sina tidningar. Vi måste naturligtvis ha ett slut på detta, säger Jan Wifstrand.

Störrre delen av landet har inte fått några tidningar i dag. Däremot har utgivningen fungerat i storstadsområdet, inklusive Norr- och Södertälje samt Uppsala.

- Jag kan inte nog uttala mig om hur allvarligt jag tycker det här är, avslutar Wifstrand.

Hela tidningen distribueras i dag i pdf-format via DNs webbplats.