Framför allt är det Bredband2 som retirerar från ett antal av sina topplaceringar på listan. Ett par av deras superbilliga 100 Mbit/s-abonnemang för 75 kronor i månaden försvinner från topplistan.

Problemet med de angivna totalpriserna är att Bredband2 glömt bort att nämna att kunderna också måste betala en stadsnätsavgift på 200 kronor i månaden för att kunna använda abonnemangen.

Anna Boström på PTS bekräftar att operatörerna själva kan ändra prisinformationen på Telepriskollen. För att lägga in nya abonnemang krävs ett godkännande från PTS.

Men även i den topplista som återstår efter de inledande städåtgärderna svajar det betänkligt i prisangivelserna.

Bredband2:s vd Daniel Krook säger att han inte känner till de prisexempel som CS räknar upp från listan. Han säger att stadsnätsavgifterna varierar kraftigt och att en del nät inte tar ut någon avgift alls. Han ber att få topplistan mejlad till sig och säger att han ska återkomma. Ännu på torsdag eftermiddag har han inte återkommit med några kommentarer.

Ola Norberg, vd på Alltele, säger att han som operatör inte alltid vet vad stadsnäten tar betalt av bredbandskunden. Men under samtalet visar det sig att Alltele låter bli att inkludera stadsnätsavgiften även i fall där man känner till nivån på avgiften.

– Det är inte vår del av affären med kunden, säger Ola Norberg.

Men då blir ju prisjämförelsen med andra operatörer skev?

– Ja, men du anar inte hur jävla mycket fusk det är på där på den där sajten. Den är alldeles för lätt att manipulera.

Ola Norberg säger att han inte tycker att Telepriskollen fyller funktion som prisjämförelseinstrument för bredbandsabonnemang.

– Lägg ner skiten, det kan du citera mig på, säger han.

Varför är ni med på Telepriskollen om den är så dålig?

– Alla andra är ju det.