Den nya versionen av Acrobat.com ska enligt Adobe ha 35 nya funktioner där den webbaserade tjänsten inte bara ska användas för att skapa pdf-filer utan bli bättre på samarbete i grupp. En viktig nyhet är att man ska kunna göra det mesta via mobiltelefoner där man kan ladda upp dokument och bilder från telefonen och få materialet omvandlat till sökbara pdf-filer på acrobat.com.

Andra nyheter gäller ordbehandlaren Buzzword som nu klarar att exportera filer till e-boksformatet epub. Även presentationsprogrammet Presentations och kalkylprogrammet Tables har förbättrats med stöd för fler format, inte minst Powerpoint och Excel.

Med gratisversionen av Acrobat.com kan man skapa fem pdf-filer gratis medan man får betala en dryg hundralapp per månad för ett abonnemang där man får skapa hur många pdf-filer som helst. I Acrobat Basic ingår en konferenstjänst med fem deltagare medan man kan vara 20 deltagare i den Plus-version som kostar närmare 300 kronor per månad. Men för att kunna utnyttja dessa betalversioner måste man vara bosatt i Nordamerika.

Bland övriga nyheter från Adobe märks betaversioner av Flash Player 10.1 och Adobe Air 2.0 och fungerar både på Windows, Mac OS och Linux. De viktigaste nyheterna här är stöd för multitouch där utvecklare kan lägga in fler funktioner för styrningar av gränssnitt med hjälp av fingerrörelser på tryckkänsliga skärmar.