I dag slås portarna upp för den nya sajten HR & ledarskap. Den drivs av IDG, förlaget som ger ut Computer Sweden, och materialet på sajten kommer från bland annat CSjobb, IDG Rekrytering, IT24, Biotech Sweden och Miljöaktuellt.

– Alla de medverkande IDG-titlarna bevakar hr- och ledarskapsfrågor ur olika perspektiv. När vi sammanför alla våra artiklar med bland annat expertbloggar och whitepapers blir resultatet en stor och användbar sajt för chefer i alllmänhet och hr-ansvariga i synnerhet, säger Computer Swedens chefredaktör Johan Hallsenius, som ansvarar för sajten.

På sajten kommer det att finnas artiklar inom områden som kompetensutveckling, löner, arbetsrätt, hr-system, rekrytering och ledarskap. Vi kommer också att ta upp frågeställningar som till exempel vad som krävs av företagen för att matcha den nya generationen på arbetsmarknaden, hur man upprätthåller kompetensen i åtstramningstider och om man måste twittra och finnas på Facebook för att rekrytera de bästa.


1. Artiklar om personal- och chefsfrågor. 2. Tjänster IDG tillhandahåller inom rekrytering och platsannonser. 3. Bloggar. 4. Nyhetsbrevsprenumeration. 5. Krönikor.

– Hr och ledarskap lyfts allt oftare fram som de viktigaste frågorna när kraven från omvärlden ökar på företag och organisationer. Förändringstakten är hög när det gäller teknik, företagande och arbetsklimat och med den här sajten hoppas vi bidra till att göra vardagen lite enklare för dem som jobbar inom hr, säger Karin Myrén, redaktör för HR & ledarskap.

Två bloggare finns också på plats och kommenterar och rapporterar om vad som rör sig i deras värld: Einar Humlin, förhandlingschef på It- och telekomföretagen, och Marie Förborgen, hr-chef på it-konsultbolaget Steria.

På sajten finns också länkar till tjänster inom hr, bland annat rekrytering, jobbcoachning och platsannonsering. Ett nyhetsbrev med inriktning på hr och ledarskap ska dessutom skickas varannan vecka.