Rykten kring en tablet-liknande dator från Apple har cirkulerat sedan flera månader tillbaka. Nu hävdar flera medier att Apple kan börja skeppa en sådan dator redan i mars nästa år.

Uppgifterna bygger på källor bland underleverantörer till Apple som hävdar att Apple förbereder att sälja upp till en miljon enheter per månad. Enligt källorna kommer Apple antagligen att släppa datorn kring mars eller april.

– Kugghjulen kring tillverkningen av Apples tablet börjar nu att röra på sig. Apple kommer att öka produktionen i februari och kan därmed lansera datorn sent i mars eller början av april, säger Yair Reiner, analytiker på Oppenheimer.

Enligt Yair Reiner så uppger hans källor att priset på Apples tablet kommer att hamna på cirka 1 000 dollar.

Även analytikern Vijay Rakesh på analysföretaget Thinkequity håller med om Yair Reiners analys. Enligt Rakesh källor bland komponenttillverkare planerar Apple att leverera tre miljoner enheter under det första kvartalet nästa år.

Trots att flertalet analytiker nu är säkra på att Apple kommer att släppa en tablet i början av nästa år så råder det stor osäkerhet kring vilken typ av produkt det kommer att bli. Det enda som fastställts med hjälp av underleverantörer är att datorn kommer att ha en pekskärm på 10,1 tum.

IDG News