I måndags anklagade det kinesiska företaget Plurk Microsoft för att ha stulit 80 procent av den kod som Plurk använder på sin Twitter-tjänst. Enligt Plurk ska Microsoft ha återanvänt den stulna koden på sin egen konkurrerande Twitter-tjänst, Juku.

Så fort Plurk uttalade anklagelserna bestämde sig Microsoft för att stänga ned Juku och startade omedelbart en utredning.


Till vänster Microsoft Juku, till höger Plurk

Igår gick Microsoft ut med ett meddelande där företaget hävdar att en lokal samarbetspartner i Kina som ansvarat för utvecklingen av Microsofts Juku har plagierat koden.

– När vi anlitar ett externt företag för utveckling så har vi starka avtal som klargör att det anlitade företaget måste skapa en produkt som inte bryter mot upphovsrätten. Vi är ett företag som respekterar upphovsrätten och det var aldrig vår avsikt att erbjuda en tjänst som utnyttjar andras arbete, uppger Microsoft i ett pressmeddelande.

Microsoft uppger att företaget har lagt ned Juku på obestämd framtid och tar fullt ansvar för situationen. Microsoft utfärdade en offentlig ursäkt till Plurk och kommer att kontakta företaget direkt med en förklaring till vad som hänt.

IDG News