Viltvårdarna i Texas tycker inte om det, men ännu finns det inga lagar som förbjuder jakt på distans.

– Det är första gången jag ser det, säger Mike Berger, chef för Texas departement för nationalparker och vilt. Han citeras i tidningen Houston Chronicle.

– Delstatens nuvarande lagar täcker inte sådant här.

En man som annars arbetar på en karossverkstad i San Antonio fick idén om skytte via internet. Han driver redan en webbplats där man kan ägna sig åt prickskytte via internet.
Mot en avgift kan man sikta och avfyra riktiga vapen på mannens ranch i Texas. Man sitter hemma vid datorn, siktar med webbkameran och avfyrar genom att klicka.

Det är inget datorspel, utan det är riktiga kulor som avfyras från riktiga fjärrstyrda gevär mot en måltavla. Webbsidan varnar för att sikten kan vara dålig ibland.

Nästa steg är att skjuta på levande djur. Lagen i Texas skyddar inhemska vilda djur mot oreglerad jakt, men det finns inget skydd för importerade vilda djur och tamdjur som grisar. Så planen är att skaffa rådjur utifrån.

Internetjakten har inte kommit igång än. Frågan är om det blir något innan delstatskongressen röstar om en lag som Mike Berger har föreslagit. Den föreslagna lagen säger att jägaren och vapnet måste vara på samma ställe.