Under gårdagens öppningstal på CES-mässan i Las Vegas var förväntningarna höga på att Steve Ballmer skulle visa upp en pekdator från Microsoft. Steve Ballmer visade upp en tidig prototyp av en pekdator från HP, men mer än så blev det inte.

I sitt tal fokuserade Steve Ballmer mest på att tala om hur bra pc-försäljningen gått under julhelgen och att Windows 7 har fått ett varmt mottagande bland användarna.

Han visade dock upp flera nya pekdatorer som alla saknar tangentbord. HPs pekdator hölls upp under en minut och Steve Ballmer visade hur enkelt det är att läsa böcker och se på videoklipp på en pekdator. Den enda information som gavs kring prototypen från HP är att den ska släppas någon gång senare i år.

Steve Ballmer la även stor fokus på Xbox och det kommande mänskliga gränssnittet Natal. Natal är en ny teknik för spel som gör det möjligt att styra spel med kroppsrörelser helt utan tangentbord eller handkontroll. Natal kommer enligt Steve Ballmer att släppas under det fjärde kvartalet i år.