00-talet har onekligen varit Googles årtionde. Men kommer företaget att behålla sin särställning det närmsta decenniet?

I takt med att Google breddar sina tjänster så får det allt fler konkurrenter. IDG News har listat tio företag som är Googles tuffaste motståndare i nuläget.

Etta är Amazon, som säljer för mer än 22 miljarder dollar och har en kraft att bekämpa Google på allt från e-böcker till moln.

På andra plats hamnar Apple, som konkurrerar inom smartphones och onlinemusik. Iphone är fortfarande en av Apples bästsäljare, medan Google är en nykomling.

AT&T rankas som trea, i och med att telekomjätten vill skydda sina intäkter från Iphone och smartphones, där Google vill etablera sig. Dessutom anser AT&T att Google Voice utgör ett hot och en konkurrensbegränsande verksamhet.

Fyra är Facebook, med mer än 350 miljoner användare på sex år och nära allianser till Microsoft. Sociala nätverk är ett område där Google vill in.

Femma ligger Hulu, en utmanare till Googles videotjänst Youtube. Än så länge har Google inte lyckats pressa några större vinster ur Youtube, och Hulu tornar upp som en kraftfull konkurrent.

IBM är sexa, och konkurrerar på samarbetsverktyg, med Lotus mot Googles verktyg Wave och Google Apps. Visserligen har Google lyckats få 2 miljoner användare av Google Apps, men det gäller också att nå lönsamhet.

Microsoft hamnar sjua, som Googles ärkefiende inom bland annat sökningar, samarbetsverktyg och webbläsare.

Åtta är Nokia, som är etta i världen på mobiler. Med sitt ägarskap i Symbian är Nokia Googles största motståndare när det gäller operativsystem för smartphones.

Amerikanska nätverksjätten Verizon är motståndare på spektrum, men samtidigt partner på smartphones. Google måste parera mellan konkurrens och samarbete, med en aktör som omsätter mer än 105 miljarder dollar.

Yahoo rankas som nummer tio, som Googles största konkurrent på sökningar efter Microsoft. Yahoo konkurrerar även med Google på nyheter, e-post och framför allt på innehåll.