Av 250 000 platsansökningar från 2003 som personaluthyrningsföretaget Challenger, Gray & Christmas, CG&C, har granskat innehöll fler än hälften felaktigheter. Även lögner är vanligt och företaget har sammanställt de lögnerna i amerikanska platsansökningarna, skriver Dagens Industri. Vanligast är lögner om den egna utbildningen. Dels anges fel skola, dels anges också att examen har tagits trots att det inte varit fallet.

- Ironiskt nog lär det inte spela någon roll för företaget om jobbsökaren inte har blivit helt klar med sin utbildning. Att däremot ljuga om detta spelar garanterat roll, säger John Challenger, vd på CG&C till CNN/Money, enligt DI.

Vanligt är också att titlar blir finare än urpsrungligt, att arbetsbeskrivningar vässas eller rent utav hittas på och att tidigare löner skarvas i hopp om bättre betalt på den sökta tjänsten. Även orsaken till att man slutat tidigare jobb förvanskas. I stället för att uppge att man sparkats påstår man att uppsägning skett av egen vilja. Risken för att lögner i platsansökningar ska upptäckas bedöms som liten. CG&C bedömer att bara 15 procent av alla inkomna ansökningar granskas närmare.