I dag öppnade Dreamhack och spelarna strömmar till Elmiahallen i Jönköping. Strömmar till gör också nätverksmaskarna och bara sedan klockan nio i morse räknar IT-säkerhetspartnern på Dreamhack, Trend Micro, antalet maskar till nära 38 000 stycken. Antalet virusinfekterade datorer uppgår i skrivande stund till 588 stycken.

- Varje maskin utför ju många attacker och skickar många paket. Men det här är bara början, det är inte halvfullt här ännu. Framåt lördag kommer vi att kunna se hur många maskiner som är smittade, säger Marco Righetti, som är på plats i Jönköping.

Trend Micro är säkerhetspartner till Microsoft som sponsrar Dreamhack. I Dreamhack-nätet har en skanninglösning implementerats som avsöker nätet i realtid. Fokus är uteslutande inställt på nätverksmaskar, och antalet stiger hela tiden kraftigt.

- Säkerhetsmedvetandet här är väldigt lågt. Jag tror att medelåldern här är mellan 16 och 20 år och det är den här typen av riktiga gamers vi vill nå. De har aldrig sett en patch i hela sitt liv, det finns inga brandväggar och virusskydd anses bara vara något som slöar ner maskinerna, säger Marco Righetti.

Virusläget på Dreamhack kan följas på http://microsoft.event.dreamhack.se.