Enligt Indiens säkerhetsrådgivare MK Narayanan och ett antal myndigheter ska landet ha utsatts för omfattande hackarattacker från Kina.

– Det är inte första gången som någon försökte hacka sig in i våra datorer, säger MK Narayanan till The Times of London.

Attackerna mot indiska myndigheter skedde den 15 december, samma dag som amerikanska myndigheter rapporterade att deras system hade hackats.

Google uppgav tidigare i veckan att företaget blev drabbat av hackarattacker i mitten av december.

Företaget säger sig ha identifierat ett antal sofistikerade och riktade attacker mot sin infrastruktur från Kina, som ska ha resulterat i stöld av intellektuell egendom.

Attacken mot Indien kom via e-postmeddelanden med pdf-filer som innehöll en trojan, som gör det möjligt för hackare att på avstånd ta kontroll över mottagarens dator och ladda ned och ta bort filer.

– Vi är ganska säkra på att det är kineser bakom. Det är svårt att hitta den exakta källan, men vi misstänker det och det är välgrundat, säger MK Narayanan.

Kina och Indien har frostiga relationer sedan ett kriget mellan länderna 1962.

Indien har lagt tullar på kinesisk teknik från exempelvis Huawei, varpå företaget svarat med att etablera egen tillverkningskapacitet i landet.