Tjänsten innebär att användaren kan vandra runt i en virtuell version av staden och bygger på fotografier tagna på gatunivå. En rad städer runt om i världen har redan motsvarande tjänst, men CS erfar nu att den alltså släpps i en svensk version i morgon, torsdag.

Stockholm är med redan från lanseringen, men det är oklart vilka fler städer som täcks. Tjänsten bygger på fotografier tagna från de specialbyggda så kallade Googlebilarna, vanliga personbilar försedda med kameror riktade åt alla håll. Bilen har setts både i centrala Stockholm och i vissa närförorter.

Frågan är dock om Street View Sverige kommer väcka sådan entusiasm som när den först släpptes internationellt. Både Eniro och Hitta.se har sedan en lång tid tillbaka motsvarande tjänster i Sverige. Det återstår att se om sökjätten kommer släppa några funktioner som de svenska konkurrenterna inte redan har.

Fotograferandet av svenska gator påbörjades i april 2009. Tjänsten har blivit populär, men också kritiserad. Vissa har jagat bort bilarna och gjort allt för att inte få sitt kvarter fotograferat. Att leta efter konstiga eller pinsamma scener i fotografierna har blivit närmast en folksport i de länder där Street View har lanserats.

Du följer väl CS på Twitter? Vi finns på twitter.com/ComputerSweden