Efter vd-skiftet tampas SAP med fallande supportintäkter, otydlig inriktning, ilskna supportkunder och missnöjda anställda.

Det säger grundaren Hasso Plattner, som nyligen talade ut om vd Leo Apothekers avgång under en presskonferens.

– Nu måste vi åtgärda de problem som finns, säger han till IDG News.

En åtgärd är att ändra utvecklingen, från ständiga uppdateringar av existerande produkter till att handla om större lanseringar av produktlinjer.

– Stegvisa förbättringar var en gång i tiden en bra metod för att åstadkomma utveckling, säger Hasso Plattner.

– Men det måste finnas utrymme för radikal förändring när det skapas nya möjligheter. Vi befinner oss vid ett vägskäl och är beredda på att exempelvis satsa på program för stora minnessystem som har många parallella kärnor, säger Hasso Plattner.

Ett fel begicks vid beslutet 2008 om att övergå till en mer avancerad, men dyrare supporttjänst, Enterprise Support. Användarna gick i taket – framför allt de som hade äldre och stabila system, som inte behövde så mycket support.

SAP tvingades sedan backa. Supportmisstaget anser han inte att Léo Apotheker ska lastas för.

– Jag var en del av beslutet att höja underhållsavgifterna. Vi gjorde ett misstag och tvingades ändra kurs, säger Hasso Plattner.

Enligt Ray Wang, analytiker på Altimeter, har SAP fortfarande långt kvar när det gäller att få till stånd en tydlig framtidsstrategi.

– Många av företagets produkter har inte nått marknaden och många av dess satsningar är försenade, säger han.

Fakta

I söndags aviserade SAP att företaget inte förnyar vd-kontaktet med Léo Apotheker. I stället träder Bill McDermott, tidigare chef för företagets fältorganisation och Jim Hagemann Snabe, produktchef, in som företagets två vd:ar. Grundaren och styrelseordföranden Hasso Plattner ska samtidigt få en tydligare roll i företagets strategiutveckling.

... att SAP har två vd:ar:
– Det är ingen kortsiktig lösning, utan det finns en klar framgång i att dela ledarskapet. Ett exempel är Bill Gates och Steve Ballmer som har drivit Microsoft ihop.

... företagets mål:
– Vi ska fokusera på tillväxt, marginaler och innovation, samtidigt. Utan tillväxt är bra marginaler inte tillräckligt. Utan innovation kan vi inte växa. Utan vinstmarginaler blir vi inget strömlinjeformat företag, säger han.

... vad som händer efter vd-bytet:
– Vi gör flera förändringar i ledningen, med färre hierarkier, flexiblare utveckling och en plattare struktur.