Uppdatering: Spotify förnekar att Warner Music är på väg att dra sig tillbaka från musiktjänsten.

Anledningen är att skivjätten inte ser några möjligheter att tjäna pengar på tjänster som erbjuder gratis strömmad musik och finansierar sina tjänster med reklam, säger Warner Musics vd Edgar Bronfman till BBC.

– Gratis streamingtjänster ger helt klart inte något positivt resultat för branschen och vad det gäller Warner Music så kommer vi inte licensiera dem, säger han till BBC.

Edgar Bronfman säger dock ingenting tydligt om vad detta innebär för Spotifys framtid. Det enda han gör klart är att skivbolaget inte ska sluta fler avtal med företag som bygger sin tjänster kring gratismodeller. Om musik ska plockas bort från befintliga tjänster är oklart.

Något som talar emot ett brott med Spotify är att Warner Music är ett av de skivbolag som tidigt köpte in sig i Spotify och äger, enligt de senaste uppgifterna, 3,8 procent i bolaget.

Sent i januari framkom att den svenskutvecklade musiktjänsten nu har en kvarts miljon betalande användare. Bland annat har satsningen på en mobilklienter, som inte är tillgänglig för gratislyssnarna, fått fler att betala de 99 kronor i månaden som premiumtjänsten kostar.

Warner Music har tidigare kritiserat gratistjänsterna och i stället lyft fram rena betalmodeller, som Apples Itunes. Vid en mässa i Cannes nyligen underströk Warnerchefen Stephen Bryan sin skepsis.

– Vi som skivbolag vill göra mer för att se till att betaltjänsterna är så attraktiva som de kan vara jämfört med gratisalternativen, sa han till Billboard då.

CS har sökt Spotify för en kommentar.