Spotify förnekar nu bestämt att samarbetet med Warner Music har brutit ihop. I ett inlägg på Twitter beskriver musiktjänsten uppgifterna som felaktiga.

– För att vara tydlig: WMG (Warner Music Group) drar sig inte ur Spotify. Medierna tar saker ur sitt sammanhang. So don't worry - be happy.

Nyheten att Spotify skulle vara på väg att förlora ett av sina viktigaste kontrakt spreds som en löpeld på onsdagseftermiddagen sedan BBC återgett uttalanden från Warner Brothers vd Edgar Bronfman. Han uttryckte, precis som företagets representanter tidigare gjort, sig skeptiskt kring gratistjänster som finansieras med reklam.

– Gratis streamingsajter är inte bra för branschen och och vad det gäller Warner Music så kommer de inte få några licenser, sa han till BBC.

Däremot gjorde han inga uttalanden som tydde på att avtalet med Spotify, där Warner Music är delägare, skulle avbrytas. Det är oklart om ingångna avtal över huvud taget påverkas eller om avsikten bara är att inte teckna några fler.

Däremot kan Warner Musics tvekan bli ett problem för Spotifys väntade USA-lansering. Vd Daniel Ek har tidigare sagt att den stora utmaningen ligger i att övertala skivbolag om att en gratistjänst driver försäljningen av betalda abonnemang och att förhandlingarna till stor del kretsar kring detta.