Av sajterna han har skapat är Ted Valentin mest nöjd med en av de senaste, blogipedia.com som samlar fakta och åsikter om personer utifrån vad som skrivs om dem på olika bloggar.

– Det är lite som Wikipedia fast bättre, om man får vara lite kaxig.

Ted Valentin har läst marknadsföring på Handelshögskolan i Stockholm. Redan under utbildningen började han utveckla studentprenumerationer.se som han såg som ett experiment i marknadsföring på nätet. När han gick ut Handels lanserade han sajten tillsammans med ett antal andra tidningssajter, bland annat tidningsbutiken.se. 2007 sålde han den för tio miljoner kronor.

Hans affärsfilosofi är enkel och tydlig.

– Låga kostnader och att man gör allt själv, säger han.

Enligt Ted Valentin är det många som har en missuppfattning om att det måste kosta flera miljoner att starta ett internetföretag. Men i själva verket kan det vara väldigt billigt.

– Små kostnader – och så blir det när man gör allt själv. Infrastrukturen kostar i stort sett ingenting. Man behöver en dator med en uppkoppling och sedan lägga typ tio dollar på ett domännamn.

Att hans arbetssätt ligger så i tiden är också en del av juryns motivering. För att inspirera andra till att starta enkla webbsidor startade han 24 Hour business camp. Tanken var att deltagarna skulle hitta på, skapa och lansera en sajt på 24 timmar.


Ted Valentin.

Trots att han är ekonom har innovationslusten och skaparglädjen gjort att programering nu är det roligaste med jobbet.

– Problemlösningen, att göra saker med enkla medel, att hitta enkla lösningar till komplexa problem.

– Programering är lätt att lära sig – i html finns det typ femton taggar man behöver kunna – sedan är det bara att experimentera.

Han har inga anställda och inget kontor utan jobbar helt från olika kaféer och andra platser som han trivs på.

Fakta

Omsättning: 1,6 miljoner kronor.

Vinst:
Cirka 800 000 kronor.

Antal anställda:
1, Ted själv.

Baserat:
I Stockholm, på olika kaféer.