Företaget Allready Solution driver sajter åt ett 40-tal kunder. Samtliga kunders sajter och mejl drabbades av torsdagens ddos-attack mot FS Data och blev otillgängliga mellan omkring kl 11 och 15 på torsdagseftermiddagen.

– Det är katastrof. Kunderna är helt galna och har ingen förståelse för att det ligger utanför vår kontroll, säger Charlie Elgholm, en av ägarna till Allready Solutions.

Krisläget märktes bland annat i att Swedbanks alla evenemangssajter slogs ut.
– Vi kör även deras nyhetsbrev som de skickar ut till hundratusentals kunder.

Already Solutions bytte webbhotell i mellandagarna förra året, från Ergogroup till FS Data. Det här är det andra haveriet på två månader som kund.

– Det var bara några veckor sedan som FS Data stängde av strömmen till sina servrar. Det känns som, kom igen, det ska vara Sveriges största webbhotell och de ska vara så stora och säkra.

– Att Sveriges största webbhotell är nere under 3,5 timmar en torsdag. Det är inte helt okej.

Charlie Elgholm, som har suttit i telefon med undrande kunder under hela dagen, är inte heller nöjd med förklaringen han får från FS Data.

– Jag vill veta vad som hände egentligen. Det känns som att de inte tar ett sådant här problem på allvar, de sätter inte sin bästa kille på det. Man vill veta vad de gör för att det inte ska hända igen.

Enligt supporten på FS Data var problemet avhjälp vid 15.30 på torsdagen.

De ansvariga på FS Data har inte gått att nå. På deras sajt står att de just nu upplever en ddos-attack vilket påverkar nätverkstrafiken mot flertalet kunder med server och vps.