Expansionen kommer en månad efter att Headweb öppnade för kunder i Norge. Enligt grundaren Peter Alvarsson sker i dag var tredje uthyrning eller köp av film i dag från grannlandet i väster.

Nu har alltså turen kommit till Danmark och Finland. Därmed har Headweb etablerat sig i fyra länder, drygt två år efter starten i Sverige hösten 2007.

– Vi har haft avtal för hela Norden, men har velat bygga upp tjänsten och plattformen så att den är redo innan vi lanserar, säger Peter Alvarsson.

Det gäller i första hand kontrakten med de stora amerikanska filmbolagen. Vissa lokalt producerade filmer kan fortfarande vara tillgängliga i ett nordiskt land men inte i ett annat.

Headwebs redovisning för 2008, den senaste som finns tillgänglig, visar en förlust på över fem miljoner kronor på en omsättning på försiktiga 102 000 kronor. Någon vinst är inte att vänta för 2009 heller, men nu säger Peter Alvarsson att verksamheten åtminstone ska gå jämnt upp under 2010.

– Det var ganska lugnt under 2009, men blev bra drag i september. Sedan dess har vi sett en stor ökning i antalet transaktioner.

Fakta

Headweb erbjuder både strömmad hyrfilm och nedladdningar. Det första stora avtalet skrevs med Warner Bros hösten 2009.
Företaget har i dag 12 anställda.