På torsdagseftermiddagen orsakade ett strömavbrott i Liljeholmen ett driftstopp på Crystones serverhall. En huvudbrytare på dieselgeneratorn, som ska driva hallen vid strömavbrott, slog av vid 200 ampere. Global Crossing som sköter el och kyla i serverhallen, som Crystone har kallat Sveriges modernaste, var snabbt på plats men var tvungna att ta in en reservdel för att fixa problemet. Nu har Crystone tappat förtroendet för företaget och funderar på att flytta serverhallen.

Enligt Murat Yigit, operativ chef på Crystone, har ett projekt redan dragits igång. Då det fortfarande diskuteras kan han inte gå in på några detaljer men menar att det är en direkt konsekvens av det som har hänt.

– Vi känner att vi själva och våra kunder förtjänar mycket bättre, säger han.

Senast i augusti förra året drabbades serverhallen av avbrott på grund av fel i kylanläggning, som också sköts av Global Crossing. Då låg servrarna nere i 18 timmar. Gårdagens driftstopp var inte lika långvarigt. Efter bara två timmar fungerade allt som det skulle igen men Crystone har nu ifrågasatt de månatliga tester som utförs på dieselgeneratorn.

Enligt Murat Yigit har deras kunder varit överseende. När webbhotellet fick reda på driftstoppet var de snabba med att meddela vad som hade hänt.

– I sådana här lägen är det viktigt att vara ärlig och ödmjuk. Många förstår inte vad det är som har hänt och en del tror att de har sabbat något själva, säger Murat Yigit.

CS har varit i kontakt med Global Crossing som avböjer att kommentera.