I helgen skrev Crystone på ett avtal för en ny serverhall i Hammarbyhamnen och redan under natten mellan lördag och söndag påbörjades flytten från Liljeholmen. Företaget tvingades kalla in extra personal för att genomföra flytten.

– Våra anställda stod bakom oss och det gick ändå väldigt bra att få tag på folk som kunde hjälpa vid flytten, säger Murat Yigit, operativ chef på Crystone.

När webbhotellet har fått verksamheten att fungera i den nya hallen kommer det att avveckla sin nuvarande verksamhet i Liljeholmen. Under tiden kommer Crystone att köra med två hallar. För att förbättra säkerheten vid eventuella problem i en hall kommer de att skaffa ytterligare en lokal i Stockholm för att även i framtiden ha två serverhallar.

– Det finns tre grundläggande saker som ska tillhandahållas när man hyr en serverhall. Nät, el och kyla. När man märker att säkerheten inte fungerar vid upprepade tillfällen är det viktigt att agera kraftfullt. Vi skulle flytta om tre veckor men valde efter torsdagen att ge startskottet nu, säger Murat Yigit.

Som CS tidigare rapporterat så tappade Crystone förtroendet för Global Crossing, som sköter hallen i Liljeholmen, efter torsdagens incident. Den nya hallen sköts av Phonera.