Under ett tal på konferensen SXSW igår meddelade Spotifys vd, Daniel Ek, att företaget inte är redo för en lansering i USA. Enligt Daniel Ek är det framförallt problem med att få till alla licensavtal som ligger bakom en senareläggning av USA-lanseringen, skriver Cnet.

– Det viktigaste för oss vad gäller den amerikanska marknaden är att vi vill bygga den bästa produkt vi kan. I USA måste vi ingå avtal med nästan 5 000 olika musikförlag, och sedan avtal med olika musikbyråer och skivbolag. Dessutom vill vi först få klart nästa generation av Spotify, säger Daniel Ek.

Spotify har i dag sju miljoner användare varav 320 000 betalar för att använda tjänsten utan annonser. Tjänsten är än så länge endast tillgänglig i sex europeiska länder. Daniel avslöjade ingen information kring eventuella planer på expansion i Europa.

Daniel Ek uppgav under talet att en av Spotifys största prioriteter just nu är att expandera Spotify till fler plattformar.

– De flesta handenheter förutom Iphone saknas en riktigt bra mediespelare och vi har märkt att många använder Spotify som en mediespelare på deras Nokia och Android-mobiler. Det är dock svårt att föra över musik från Itunes till en Blackberry eller Nokia, det är ett problem vi vill lösa, säger Daniel Ek.

En intervju med Daniel Ek hittar du här.