"Välkommen till Google Kinas nya hem."

Med den texten hälsas besökare som försöker nå Google.cn sedan de skickats vidare till Hongkong-baserade Google.com.hk. Därmed har Google nu stängt sin kinesiska sökmotor, något företaget har hotat att göra sedan i januari.

Google i Hongkong censurerar inte innehåll på samma sätt som skett på den kinesiska sökmotorn. Till exempel är det med den möjligt att hitta den berömda bilden från Himmelska fridens torg, ett klassisk exempel på material som Google accepterat att hålla borta från sina användare i Kina.

– Den kinesiska regeringen har i diskussionen varit kristallklar om att självcensur är ett icke förhandlingsbart juridiskt krav, skriver David Drummond, chefsjurist på Google i ett blogginlägg.

Det är dock oklart om användare i Kina kan nå google.com.hk eller om den är spärrad i de system som regeringen använder för att kontrollera internetåtkomst i landet. För att övervaka detta har Google skapat en speciell sida med den senaste informationen om vilka tjänster som går att nå.

– Vår avsikt är att fortsätta med forsknings- och utvecklingsarbete i Kina och att behålla vår säljstyrka där. Men storleken på säljavdelningen kommer givetvis till viss del bero på om användare i Kina kan komma åt Google.com.hk, fortsätter David Drummond.

Kinesiska myndigheter har den senaste tiden suttit i intensiva förhandlingar med företrädare från Google. Den 12 januari meddelade företaget att man inte längre ställde upp på den kinesiska regimens krav på att filtrera sökresultat, även om detta skulle innebära att den lokala sökmotorn måste stängas, eller att Google helt måste lämna landet.

Beslutet uppges ha föregåtts av omfattande intrångsförsök mot Google och dess användare.

Genom hela processen har Googles vd Eric Schmidt framhållit att målet är att stanna i Kina, men han har aldrig backat från kravet att få släppa igenom även sökresultat som regimen vill ha censurerade.