Den amerikanske domaren James Ware uppger att han avser beordra en utlämning, skriver Wall Street Journal i sin onlineupplaga.

Departementet kräver att mer än 50 000 webbadresser, url-er (uniform resource locators) och över 5 000 sökningar ska lämnas ut, uppger Nicole Wong, juridisk talesman för Google.

James Ware som är domare på District Court for the Northern District of California måste nu bestämma sig om att en utlämning är befogad, som myndigheterna anser, eller om de inkräktar på internetanvändarnas integritet, som Google säger.

– Justitiedepartementet är nöjt med det kommande utslaget, uppger dess talesman Charles Miller till IDG News.

Kravet gäller ska sökförfrågningar i Googles sökmotorer mellan 1 juni och 31 juli 2005. Trots att domaren lutar åt att gå på departementets linje är Google inte missnöjt med utfrågningen.

– Vi är uppmuntrade av domarens frågor och kommentarer. Det styrker våra farhågor om användarnas integritet och vilken omfattning utlämningsbeslutet kan få, säger Nicole Wong i ett e-postmeddelande.

I januari krävde justitiedepartementet att Google lämnar ut en miljon webbadresser i sitt webbindex. Liknande krav har ställts på AOL, Yahoo och Microsoft, där även MSN kan drabbas av ett utlämningsbeslut.

På tisdagen lade Google fram sina argument för att slippa lämna ut sökstatistiken till amerikanska justitiedepartementet.

Google tre huvudsakliga invändningar mot utlämningen är att man inte vill göra myndigheternas jobb, att man vill skydda sin produkt och dessutom skydda användarnas integritet.

I sin tur har justitiedepartementet stämts 1998 för sitt agerande av medborgarrättsgruppen av Aclu. Bakgrunden är att departementet vill komma åt pedofiler, med stöd av lagen Child Online Protection Act, Copa. Bland motståndarna finns medborgarorganisationen Aclu, American Civil Liberties Union som anser att utlämningen strider mot amerikanska konstitutionen och yttrandefriheten. Denna fråga kommer att tas upp i domstol i oktober.