”Http/1.1 Service Unavailable”, ett helt vanligt felmeddelande när en webbplats inte fungerar? Jo, men mycket ovanligt när det gäller Youtube. Ändå är det precis vad som har mött besökarna. Enligt tekniksajten Techcrunch har problemen funnits sedan 12:05 svensk tid. Ännu strax efter klockan ett gick sajten fortfarande inte att nå.

Filmklipp som har bäddats in på andra sajter spelar dock som vanligt, så det tycks vara just webbplatsen som inte fungerar.

Den sällsynta kraschen kommer bara en dag efter att Googles officiella sida med beskrivningar av företagets ledning plötsligt visades på kinesiska, oavsett vilket land besökaren kom från. Inledningsvis spekulerades det om det rörde sig om ett dataintrång, möjligtvis med koppling till att Google i måndags stängde styrde om trafiken från sin kinesiska sökmotor till servrar i Hong Kong.

Företaget dementerade dock detta.

– Det här är inte ett hack utan snarare en bugg som påverkar vilket språk som visas för vissa användare, sa en talesperson till brittiska The Guardian.

Uppdatering: Senare under torsdagseftermiddagen gick Youtube.com att nå igen. Google har dock inte kommenterat det inträffade, varken på huvudbloggen eller den officiella Youtube-bloggen.