I tester som genomförts av Craig Hockenberry på Iconfactory visar det sig att Ipad har dubbelt så bra prestanda jämfört med Iphone 3GS. Iconfactory ligger bland annat bakom Twitterklienten Twitterific för Iphone och Ipad.

Hockenberry jämförde hastigheten mellan de båda genom att ta fram en speciell applikation. Både Ipad och Iphone körs på Apple operativsystem, men Iphone använder version 3.0 medan Ipad körs på version 3.2.

Enligt hårdvaruexperten Aaron Vronko på serviceföretaget Rapid Repair så antyder Hockenberrys tester att Ipad använder sig av en Arm-baserad processor med en kärna.

– De prestandavinster vi ser i Ipad är precis vad jag förväntat mig baserat på mina misstankar om att Ipads processor är en Arm Cortex A9-processor med en kärna har en klockfrekvens på 1 gigahertz, säger Aaron Vronko.

Enligt Vronko har Ipads processor en klockfrekvens som är 67 procent snabbare än Iphone 3GS.

– Tack vare processorns utformning där alla komponenter slagits samman i en och samma krets har jag tidigare misstänkt att Ipad är 85 till 90 procent snabbare än Iphone 3GS, säger Aaron Vronko.

Apple har inte avslöjat några detaljer kring vilket typ av processor som används i Ipad utan kallar den kort och gott Apple A4.

iDG News