– Ja, den senaste veckan har det gjorts nästan 25 000 sökningar efter Ipad. Det är lika många som letar efter Ipad som letar efter båtar. Apple har uppenbarligen många trogna anhängare.

Hur många Ipad-annonser finns det ute?
– Just nu är det runt 40 annonser om Ipad och det kommer in nya hela tiden. Det är en stor efterfrågan och de som läggs ut ryker direkt.

Vad får man betala för en?
– Man kan ju tänka sig att priset skulle pressas upp eftersom de är ganska svåra att få tag på, men det är rätt schyssta priser, från 7000 kronor.

Hur stor är risken att man blir lurad om man svarar på en sån här annons?

– Vi brukar säga att det är en promilles promille av alla annonser som det blir något problem med. Vi har över en halv miljon annonser ute och granskar alla annonser manuellt. Jag skulle inte säga att det är större risk att man blir lurad om man köper en Ipad. På vår hemsida har vi tips på hur man eliminerar risken att bli lurad, som att använda säkra betalningsalternativ, som Internetgirot, eller att inte betala pengar i förskott.

Vilka andra it-prylar har ni märkt stor efterfrågan på?

– I februari var det högt tryck på Iphone, när de var slut i butik hos vissa återförsäljare. Även Ipod och andra mp3-prylar har det varit högt tryck på.

 
Detta är en artikel från Computer Sweden, Sveriges största nyhetstidning inom it - där teknik möter affärer.

computersweden.se Twitter Facebook Nyhetsbrev