Under helgen har Arbetsförmedlingens webbplats legat nere för att ersättas av en ny sajt. Arbetet var planerat till en tidpunkt med lite trafik. Under måndagsmorgonen skulle den nya sajten fungera men något gick snett när den trimmades in. Arbetsförmedlingen hänvisar till kapacitetsproblem som gör att alla delar av sajten inte fungerar som de ska.

Många besökare kom inte alls in på sidan och de som gjorde det möttes av ett meddelande om att tjänsten inte fungerar som den ska.

Enligt Mats Lindmark, cio på Arbetsförmedlingen, är den nya portalen ett steg i att modernisera it-teknologin på Arbetsförmedlingen. Webben är en viktig del och prioriteras eftersom de har ett stort tryck på sidan.

– Det har varit en viktig prioritet eftersom den är så gammal. Vi tog beslutet att ta ned den under helgen för att det inte skulle påverka användarna så mycket.

Arbetsförmedlingen sköter driften av sajten internt, men har inför nylanseringen tagit in extern kompetens för att klara bytet. Enligt Mats Lindmark har de jobbat dygnet runt sedan i fredags och kommer att fortsätta så tills allt fungerar som det ska.

– Just nu har vi kapacitetsbekymmer och vi jobbar på att ringa in och avgränsa problemet.

Förutom en bättre grafisk layout så är funktionaliteten förbättrad på den nya sajten som bygger på publiceringssystemet Sitevision. Trots problemen med sajten ska användarna kunna få den hjälp de behöver.

– Både kundtjänsten och våra kontor har öppet precis som vanligt så det är bara sajten som inte fungerar, säger Mats Lindmark.

 
Detta är en artikel från Computer Sweden, Sveriges största nyhetstidning inom it - där teknik möter affärer.

computersweden.se Twitter Facebook Nyhetsbrev