Itux skulle lanseras i samband med bolagets första stora affär. Men sedan Itux börjat bearbeta fastighets- och stadsnätsägare har ordet spridits om den nya spelaren på bredbandsmarknaden.

– Vi är inte osynliga bland de vi tänker oss som våra kunder, där känner de flesta till oss, säger Robert Nilsson, vd på Itux.

Målen är högt ställda. Och enkla. ”En jädra massa kunder”, enligt Robert Nilsson. Ambitionen är att ta två till tre affärer redan under våren. På sikt ska Itux bli marknadsledande.

– Vi har goda förutsättningar. Vi är redan från början en stabil spelare ekonomiskt och vi har pratat mycket med våra tänkta kunder som visar ett stort intresse. Jag tror att Itux känns nytt och fräscht.

Satsningen är bred. De allmännyttiga bostadsbolagen är bara en del, Itux vänder sig även till privata fastighetsägare och kommunala stadsnät. De främsta konkurrenterna torde vara Open Net och Telia men här finns också namn som Zitius, Via Europa och CSIT som köpte Comet Networks från Teracom.

Marknaden för öppna nät har växt sakta men börjar nu ta fart ordentligt, enligt Robert Nilsson, inte minst sedan allmännyttans samarbetsorganisation Sabo gått ut med riktlinjer om öppna nät till sina medlemsföretag.

– Marknaden kommer att växa. Att vi går in tror jag också är bra för hela marknaden, att någon rör om i grytan, säger Robert Nilsson.

Bland tjänsteleverantörerna som Itux knutit till sig finns Boxer, Bahnhof, Alltele, Bredband 2 – och Com Hem. Robert Nilsson är noga med att systerbolaget bara är en i mängden av leverantörer.

– Com Hem kommer inte att ges fördelar framför någon annan.

Med hela ledningsgruppen tagen direkt från Teracoms floppade Comet Networks väcks förstås frågan om skillnaden i förutsättningar för att lyckas.

– Jag skulle säga att vi har bättre förutsättningar här, vi börjar från grunden utan någon ryggsäck av gamla avtal. Där var den stora massan av kunder inom dsl, konstaterar Robert Nilsson.

 
Detta är en artikel från Computer Sweden, Sveriges största nyhetstidning inom it - där teknik möter affärer.

computersweden.se Twitter Facebook Nyhetsbrev