Det har länge surrat rykten om Microsofts telefoner som haft arbetsnamnet Project Pink. Namnet skulle visa på den kursändring som Microsofts mobildivision gör där tunga industriterminaler inte längre är det främsta fokusområdet.

Kin-serien har ungdomar som målgrupp och då är direktkopplingar till Facebook och Twitter ett måste, liksom riktiga tangentbord. Båda modellerna har utdragbara tangentbord men Kin Two har både bredare tangentbord och bättre kamera, 8 megapixel jämfört med 5 på Kin One.

Kin bygger på Nvidias strömsnåla Tegraprocessor, alltså samma som sitter i Microsofts musikspelare Zune HD. Det innebär exempelvis att telefonerna får stöd för hd-video. De nya telefonerna är tillverkade av Sharp och bygger på en specialvariant av Windows Phone OS vilket innebär att man inte utan vidare kan köra program skrivna för denna plattform.

Först ut med de nya telefonerna blir Verizon i USA som startar försäljningen om en månad. I Europa samarbetar Microsoft med Vodafone som dock inte lär komma igång med försäljningen förrän efter sommaren.